Waarom Callantsoog?

Misschien wel de meest sfeervolle badplaats van Nederland

Als er menigeen zou worden gevraagd om een Nederlands strand te noemen zul je veel dezelfde antwoorden ontvangen. Locaties als Zandvoort, Scheveningen en Zoutelande worden dan ook razend veel bezocht en staan wereldwijd hoog in het vaandel. Deze plaatsen worden iedere zomer steeds meer overweldigd door de massale toestroom aan toeristen en dagjesmensen die tijdens het o zo zwoele weer er even op uit gaan, willen flaneren langs de feestelijke terrassen en een heerlijke duik nemen in het verkoelende water.

Toch is dit vaak wat minder fantastisch dan het lijkt. Van grote groepen overlastgevers tot volle parkeerplaatsen en een gigantisch groot verkeersinfarct. Oftewel, het ideale dagje strand blijkt in de praktijk toch wat tegen te vallen.

In die situaties is de keuze laten vallen op het strand van Callantsoog misschien wel het beste idee. Callantsoog is een magische badplaats gelegen in de kop van Noord-Holland direct aan de Noordzee. Op het lange brede zandstrand staan maar liefst zes strandpaviljoens. Direct achter de duinen ligt het gezellige knusse centrum, waar voor iedere doelgroep wel wat te vinden is.